Van’da bacağı kesilen vatandaş tekrar yürüyebilecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Van dahil 7 ilde sosyal medyada provokatif paylaşım yapanlara yönelik operasyon

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan Mahmut Şengül’ün (54) yakalandığı şeker hastalığı nedeniyle 7 ay önce bacağı kesildi. Bacağını kaybetmenin acısını yaşayan Şengül, sosyal medya üzerinden Vanlı Amcan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden yardım istedi. Şengül’ün isteğine duyarsız kalmayan Vanlı Amcan, temin ettiği protez bacağı kendisine teslim etti.

Protez bacağını takarak 7 aydan sonra tekrar yürümeye çalışan Şengül, “Şeker hastalığından dolayı ayağım kesildi. Ben de Vanlı Amcan’a bildirdim. Bana yardımcı oldular. Allah onlardan razı olsun. Tekrar yürüyeceğim için mutluyum. Arkadaşların vasıtasıyla ayağımıza kavuştuk. Teşekkür ediyorum” dedi.

Mahmut Şengül’e protez bacağını takan Ortotist-Prostetist Erol Şahin ise “Mahmut Bey, şeker hastalığından dolayı diz üstü ampute sonucu kesildi. Bize geldi ve bizde ona uygun bir protez yaptık. Bu protez, yay sisteminden dolayı hastanın daha iyi yürümesini sağlayacak. Tabi bu bir süreç, biraz özveri istiyor. Bir süre sonra hasta alışacak ve daha iyi bir yürüyüş sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Vanolay – Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Van’da bacağı kesilen vatandaş tekrar yürüyebilecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Van Haberleri | Son Dakika Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin